4.11.15

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 4 και 5 Νοεμβρίου 2015 - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΟΥΕΝ)

Πειραιάς, 3 Νοεμβρίου 2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 4 και 5 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας συνεδρίασε σήμερα 3/11/2015 με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, όπως εξελίσσεται έως σήμερα, και τον περαιτέρω σχεδιασμό της δράσης μας κατά της διάλυσης του ΝΑΤ που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση:

-       διαπιστώθηκε η απόλυτη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης από πλευράς συμμετοχής, ιδιαιτέρως όσον αφορά στα άμεσα εμπλεκόμενα σωματεία των υπαλλήλων του ΝΑΤ και της Πλοηγικής Υπηρεσίας, όπου η συμμετοχή των συναδέλφων μας είναι καθολική.

-       αξιολογήθηκε ως αρνητική η στάση της Κυβέρνησης στο κύριο αίτημα μας για τη διοικητική αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ καθώς και τη λήψη μέτρων που διασφαλίζουν την επιβίωση του, όπως οι συνθέσεις πληρωμάτων κ.α.  Οι θέσεις της Κυβέρνησης, όπως μας μεταφέρθηκαν από τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι αόριστες, αποπροσανατολιστικές και άνευ σχεδιασμού

-       αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) αποφάσισε και προκηρύσσει νέα 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Νοέμβρη 2015 για τους υπαλλήλους του ΝΑΤ και τους υπαλλήλους της Πλοηγικής Υπηρεσίας, Πλοηγούς και Πληρώματα (η οποία συγκεκριμένα για την Πλοηγική Υπηρεσία θα διαρκέσει από τις 06.00π.μ.  της 4ης  Νοεμβρίου έως τις 06.00π.μ. της 6ης Νοεμβρίου 2015).
Η ΠΟΥΕΝ  ενώνει  τη  φωνή  της  με  το  σύνολο των εν ενεργεία και απόμαχων ναυτικών  και  καλεί όλα τα μέλη της να συνταχθούν  μαζικά  και  δυναμικά στον αγώνα για τη διάσωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Όλοι μαζί φωνάζουμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

           Ζωή Πεντότη                                                     Τρύφωνας Γρυπαίος