7.11.15

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 6 και 9 Νοεμβρίου 2015 - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΟΥΕΝ)

Πειραιάς, 5 Νοεμβρίου 2015
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 6 και 9 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας συνεδρίασε σήμερα 5/11/2015 με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση της δεύτερης 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, όπως εξελίσσεται έως σήμερα, και τον περαιτέρω σχεδιασμό της δράσης μας κατά της διάλυσης του ΝΑΤ και του ασφαλιστικού συστήματος των ναυτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση:

-       διαπιστώθηκε η απόλυτη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης από πλευράς συμμετοχής των εμπλεκόμενων σωματείων των υπαλλήλων του ΝΑΤ και της Πλοηγικής Υπηρεσίας, καθώς η συμμετοχή των συναδέλφων μας είναι καθολική.

-       αξιολογήθηκε ως αρνητική η στάση της Κυβέρνησης στο κύριο αίτημα μας για τη διοικητική αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, ενώ οι απαντήσεις που δόθηκαν για θέματα που ταλανίζουν τα σωματεία των υπαλλήλων της Πλοηγικής Υπηρεσίας υπήρξαν για άλλη μια φορά αποπροσανατολιστικές και αόριστες.

-       συζητήθηκε ιδιαίτερα η πραγματοποίηση πολυήμερης επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας μένει ακέφαλο το Υπουργείο Ναυτιλίας και μάλιστα εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων,

-       αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του ΝΑΤ για τις 6 και 9 Νοεμβρίου 2015 και αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της Πλοηγικής Υπηρεσίας, μετά την 06.00π.μ. της 6ης Νοεμβρίου έως την 12η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, οπότε και θα είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να παρουσιάσει πια συγκεκριμένες λύσεις.

Ο αγώνας για τη διάσωση του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ από τη μνημονιακή λαίλαπα συνεχίζεται με νέα 48ωρη Απεργία.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
           Ζωή Πεντότη                                                     Τρύφωνας Γρυπαίος