11.11.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Στις 12/11/2015 τα Συνδικάτα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλη την χώρα. Πρόκειται για κρίσιμη και αποφασιστικής σημασίας απεργιακή μάχη και την πρώτη σε αυτή την έκταση από τον Γενάρη του 2015 και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η εργατική τάξη, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα υψώνουν το ανάστημά τους σε μια νέα αναμέτρηση με τις βάρβαρες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που επιβάλουν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ και της Ε.Κ.Τ και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε, ψήφισε (με το παλιό μνημονιακό μπλοκ) και ήδη είναι στο στάδιο της εφαρμογής.
Τα παλιά και νέα μνημόνια συνιστούν μέτρα που διευρύνουν τα προνόμια, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου και συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου προβλέπονται σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με συντριπτικές περικοπές στις συντάξεις, στα επικουρικά ταμεία τα οποία ενοποιούνται με τις κύριες συντάξεις, στις εφάπαξ παροχές.
Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων με το ξεπούλημα στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων όπως είναι ΟΛΠ - ΟΛΘ -ΔΕΗ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Αεροδρόμια, Υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλου του δημόσιου πλούτου ο οποίος θα εκποιηθεί και θα πουληθεί σε ξένα και ντόπια ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα.
Είναι οι εργασιακές σχέσεις, οι ΣΣΕ, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στα οποία θα επιχειρηθούν ριζικές ανατροπές στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων κυβέρνησης και κουαρτέτου.
Είναι η απαξίωση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Είναι η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και η υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος.


Οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια έδωσαν σκληρούς και πολύμορφους αγώνες ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές αντιπάλεψαν με σφοδρότητα, ένταση και διάρκεια αυτές τις πολιτικές.
Αυτό θα πράξουν και στις σημερινές συνθήκες και επιβάλλεται να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αγώνες και κινητοποιήσεις μεγάλης κλίμακας και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη συσπείρωση, μαζικότητα και αγωνιστική δράση που θα εμποδίσουν, θα αποτρέψουν και θα ματαιώσουν τα σχέδια των τοκογλύφων δανειστών και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας να εφαρμόσουν τις ανάλγητες και βάρβαρες πολιτικές τους.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ο Πειραιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο και στο επίκεντρο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Αναπτύχθηκαν οι αγώνες των Ναυτεργατών και των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας (ΝΑΤ - Πλοηγική Υπηρεσία - Υπάλληλοι ΥΝΑ) με πολυήμερη απεργία σε πανελλαδική κλίμακα, καθολική συμμετοχή και επιτυχία και συγκρούστηκαν με βασικές μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης,
Είναι οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και θα κλιμακωθούν και το επόμενο διάστημα από τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αντίστοιχες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τοπικών εργατικών και αυτοδιοικητικών φορέων ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ. Οι αγώνες αυτοί συνιστούν ελπιδοφόρο μήνυμα και παρακαταθήκη για την ανάπτυξη νέων κινητοποιήσεων ευρύτερων ενωτικών και ταξικών συσπειρώσεων για το πλάτεμα και την διεύρυνση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων για την κοινή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών που παράγει το νέο καταστροφικό μνημόνιο.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 θα είναι μόνο η αφετηρία των νέων μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που επιβάλλεται να αναπτυχθούν ενάντια στην ισοπέδωση των κατακτήσεών μας για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης - δανειστών - μεγάλου κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) να λεηλατήσουν τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, να παλέψουμε να συγκρουστούμε, να ανατρέψουμε την συντονισμένη αυτή επίθεση σε βάρος του λαού, των εργαζομένων για να μην περάσει η επιδρομή εναντίον των κατακτήσεών μας για να μην επιτρέψουμε την παραπέρα φτωχοποίηση και διάλυση της χώρας και του λαού.

Τα συνδικάτα μας απευθύνουν ενωτικό, αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες να συμπορευτούν, να δώσουν μαζικά το βροντερό και αγωνιστικό τους παρόν.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που πραγματοποιούμε στις 12 Νοέμβρη 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 11 π.μ


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Πειραιάς 6/11/2015
Οι Διοικήσεις
Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας
Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ.
Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο (ΠΑΣΥΕ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Οίκου Ναύτη
Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π.
Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών Ο.Λ.Π.
Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας
Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών και Μηχανοδηγών Πλοηγικής Υπηρεσίας
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν.Α.Τ.
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού