11.11.15

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 Νοεμβρίου 2015 και Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΟΥΕΝ)

Πειραιάς, 10 Νοεμβρίου 2015
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 Νοεμβρίου 2015
και
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου 2015

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας συνεδρίασε σήμερα 10/11/2015 με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιολόγηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εκκίνησαν στις 2/11/2015 και τον περαιτέρω σχεδιασμό της δράσης μας κατά της διάλυσης του ΝΑΤ και του ασφαλιστικού συστήματος των ναυτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση:

-       Αξιολογήθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο και εκπροσώπους των ΔΣ της ΠΟΥΕΝ και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ και διαπιστώθηκε η παντελής απουσία διάθεσης διαπραγμάτευσης από πλευράς του Υπουργού. Οι προτάσεις των εκπροσώπων μας για μεταφορά του ΝΑΤ στο Υπουργείου Ναυτιλίας μετά του συνόλου των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρμοδιοτήτων του, καθώς και για λύση της ανασφάλιστης εργασίας στα πλοία ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα των ναυτικών δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν έτυχαν ευήκοων ώτων. Αντιθέτως ο κ. Κατρούγκαλος αποδεχόμενος την κριτική μας για τα τεράστια προβλήματα που εγείρονται από την ενσωμάτωση του ΝΑΤ στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, μας γνώρισε ότι αφού πρώτα η κυβέρνηση νομοθετήσει άρον άρον την κατάργηση του ΝΑΤ μέσα στο Νοέμβριο και εν συνεχεία ο ίδιος μελετήσει και κατανοήσει τα ανωτέρω προβλήματα, θα ρυθμίσει μόνος του ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα των ναυτικών με υπουργική απόφαση. Εν ολίγοις, η σύνταξη και η ασφάλιση των ναυτικών δεν θα κατοχυρώνονται από συγκεκριμένο νόμο του ελληνικού κράτους, αλλά θα εξαρτώνται κάθε φορά από τις διαθέσεις έκαστου Υπουργού εργασίας.

-       Διαπιστώθηκε ότι ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας επέστρεψε από την Κίνα, ακόμη αναμένονται απαντήσεις από πλευράς του σχετικά με τα θέματα τόσο του ΝΑΤ, όσο και του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας (Πλοηγοί και Πληρώματα ΠΥ).

-       Αποφασίστηκε:

1)      η προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων του ΝΑΤ στις 11/11/2015
2)      η κινητοποίηση ενημέρωσης για συμμετοχή όλων των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12/11/2015, καθώς και στα σχετικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Ενώ συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους της Πλοηγικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε ότι η 24ωρη απεργία θα εκκινήσει στις 06.00π.μ. της 12/11/2015 και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 π.μ. της 13/11/2015.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ-ΚΕΑΝ
                                     Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
           Ζωή Πεντότη                                                           Τρύφωνας Γρυπαίος