18.3.15

Ανακοίνωση ΠΟΥΕΝ 18/03/2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Πειραιάς, 18 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4281/2014 (160 Α΄) ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αφορμή το από 03 Μαρτίου 2015 έγγραφο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς τη Διοίκηση Διοικητικών Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά και τη Μυτιλήνη, γνωρίζουμε στους συναδέλφους μας τα παρακάτω:
1.      Οι ρυθμίσεις του άρθρου 222 του Ν.4281/2014 που υποχρεώνουν πλέον όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε ετήσια υποβολή και έλεγχο δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, σε εισαγγελικό λειτουργό της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, ο οποίος επικουρείται προς τούτο από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στερείται πάσης λογικής και νομιμότητας καθώς:
α.  Πρόκειται για σαφή διάκριση των πολιτικών υπαλλήλων του πρώην Υ.Ν.Α. σε σχέση τόσο με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, όσο και με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου δημοσίου τομέα γενικότερα.
β.  Οι πολιτικοί υπάλληλοι του πρώην Υ.Ν.Α. δεν έχουν καμία σχέση με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κακώς έχουν υπαχθεί σε αυτήν. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του πρώην Υ.Ν.Α υπάγονται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και οποιαδήποτε υποβολή δηλώσεων περιουσιακών καταστάσεων διέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν και για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους του ενιαίου Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
γ. Η διάταξη του νόμου αναφέρεται λανθασμένα σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ, πόσο δε μάλλον κατά την ψήφιση του επίμαχου νόμου.
2.      Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις και ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό να παρέμβει άμεσα για τη νομοθετική αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος των πολιτικών υπαλλήλων του πρώην Υ.Ν.Α., καταργώντας αμέσως τη σχετική διάταξη.
3.      Καλούμε όλους του συναδέλφους να μην αποστείλουν στη Διοίκηση τα ζητούμενα στοιχεία, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και σε προσωπικά δεδομένα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Υ.Ε.Ν.


Η Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας


Ζώη ΠΕΝΤΟΤΗ



Τρύφωνας Γρυπαίος