18.3.15

Ανακοίνωση ΠΣΥΥΕΝ 18/03/2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492

Πειραιάς, 18/ 03 / 2015
Ανακοίνωση

     Σε συνέχεια της από 24/02/2015 ανακοίνωσης μας, γνωρίζουμε στους συναδέλφους μας ότι έχουν πραγματοποιηθεί δύο κατά σειρά συναντήσεις – συσκέψεις του Δ. Σ. με συνεργάτες του Υπουργού, κατά τις οποίες έγινε σαφές ότι πρόθεση του Υπουργού είναι να ανακαλέσει την παράνομη Υπουργική Απόφαση του πρώην Υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
    Επειδή έως σήμερα δεν έχει γίνει η σχετική ανάκληση, ενώ το διοικητικό σύστημα εξακολουθεί να συμμορφώνεται και να ενεργεί βάσει της ανωτέρω παράνομης απόφασης, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Πότε θα προβεί στην ανάκληση της εν λόγω παράνομης απόφασης;
- Τι προτίθεται να κάνει με τις αποφάσεις – γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τη συγκρότηση του οποίου προτίθεται να ανακαλέσει και το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 13 Μαρτίου με ελλιπή σύνθεση, λόγω απουσίας αιρετών εκπροσώπων, η οποία προκλήθηκε από την παράνομη διακοπή των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου του 2014 από τον πρώην Υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη;
   Για δύο ολόκληρους μήνες, η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στη φράση «η ελπίδα έρχεται» και επειδή ως πολιτικοί υπάλληλοι του πρώην ΥΝΑ δεν έχουμε διαπιστώσει καμία αλλαγή έως σήμερα, αντιθέτως διαπιστώνουμε ότι το σύστημα εξακολουθεί να είναι ανάλγητο παίζοντας παράλληλα παιχνίδια σε βάρος μας και των δίκαιων αιτημάτων μας, φοβόμαστε ότι σήμερα «η ελπίδα ακόμα αναμένεται».
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη
Ο Γενικός Γραμματέας

  Γιάννης Κολαξής