25.2.15

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492

Πειραιάς, 24/ 02 / 2015
Ανακοίνωση
Όχι στις παράνομες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης να συνεχίζει να εφαρμόζει τις παράνομες υπουργικές αποφάσεις του πρώην Υπουργού κ .Μ. Βαρβιτσιώτη που αφορούν στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι
1)                  στις 27-11-2014, ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ο πρώην υπουργός κ. Μ.Βαρβιτσιώτης από την Αμερική  «μας γνώρισε», δηλαδή μας ενημέρωσε ή αλλιώς μας ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες εκλογές  στις 29-11-2014 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και ΙΔΑΧ υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αναβάλλονταν. Επισημαίνεται ότι ο πρώην υπουργός δεν εξέδωσε απόφαση για να διακόψει τις εκλογές, ούτε ανακάλεσε την προηγούμενη σχετική απόφασή του.
2)                  στις 28/11/2014 εκδόθηκε ανακοίνωση του συλλόγου μας με την οποία καλούσαμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στις νόμιμες εκλογές. Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου γνωστοποίησε στη Διευθύντρια Προσωπικού, παρουσία των υπαλλήλων της διευθύνσεως, τις θέσεις  του συλλόγου μας για ξεχωριστά υπηρεσιακά συμβούλια των υπαλλήλων του ΥΝΑ και της Γ.Γ. Αιγαίου και ζήτησε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
3)                  στις 29/11/2014, διαπιστώθηκε από τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, των Εφορευτικών επιτροπών και του Εκπροσώπου του μοναδικού Συνδυασμού «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο», ότι ήταν αδύνατον να διεξαχθούν οι εκλογές, ενώ η εκλογική διαδικασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και οι συνάδελφοί μας στην επαρχία είχαν ήδη ψηφίσει.        
4)                  την 1/12/2014 ακολούθησε ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου μας και σχετική αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου του σημερινού Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα
5)                  στις 9/12/2014 ή μάλλον ορθότερα στις 23/12/2014 (όπως προκύπτει από τη δημοσίευση της απόφασης στη Διαύγεια) ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε τη σύσταση-συγκρότηση νέου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ενιαίου με τη ΓΓ Αιγαίου, χωρίς για άλλη μια φορά να ρωτήσει κανέναν εμπλεκόμενο σύλλογο υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία που όριζε ο ν. 4275/2014, για την συγκρότηση τυχόν νέων υπηρεσιακών συμβουλίων, είχε παρέλθει ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2014.
6)                  στις 12/1/2015 ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε παράταση των διαδικασιών εκλογής αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έως τις 28/3/2015, χωρίς καν να δημοσιεύσει την απόφαση στη Διαύγεια.
7)                  στις 22/1/2015 ο σύλλογος μας απάντησε στον πρώην Υπουργό κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, ότι πριν τις 28/3/2015 και τις παράνομες εκλογές που όρισε για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα πηγαίναμε στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές στις 25/1/2015 μη ξεχνώντας όλα αυτά που περάσαμε τα τελευταία χρόνια.
8)                  στις 23/1/2015 (Παρασκευή πριν τις εθνικές εκλογές) ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης απτόητος και αδιαφορώντας για τις καταγγελίες μας αποφάσισε και όρισε τα τρία διορισμένα μέλη (διευθυντές) του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
9)                  στις 19/2/2015, την ημέρα της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας, η Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης εφαρμόζοντας την παράνομη απόφαση του πρώην Υπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη εξέδωσε νέους ενιαίους εκλογικούς καταλόγους (Κεντρικού Υπουργείου- Γεν.Γραμματεία Αιγαίου) για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, χωρίς να αναρτήσει τη διοικητική πράξη στη διαύγεια ως όφειλε από την διαδικασία. Ενώ η Πρόεδρος του ΔΣ κατά την ομιλία της, παρουσία της πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου μας ζητούσε από το νυν Υπουργό κ. Θ. Δρίτσα τη διατήρηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, ως είχαν πριν τις παράνομες αποφάσεις του πρώην Υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη, αίτημα που είχε αναφερθεί και κατά τη συνάντηση της ΠΟΥΕΝ με το νέο Υπουργό στις 5/2/2015.
10)              στις 20/2/2015, η Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, προς έκπληξη όλων μας, συνέχισε να εφαρμόζει την παράνομη απόφαση του πρώην Υπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, προβαίνοντας μάλιστα σε σύντμηση των προθεσμιών και όρισε ως προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια την 3/3/2015, χωρίς και πάλι να αναρτήσει τη σχετική διοικητική πράξη στη διαύγεια.
Ζητάμε από τον Υπουργό κ. Θ. Δρίτσα
1)                  την άμεση ανάκληση όλων των παράνομων Υπουργικών Αποφάσεων του πρώην Υπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και των σχετικών διοικητικών πράξεων της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης
2)                  τον άμεσο ορισμό, εντός του Μαρτίου, ημερομηνίας συνέχισης της εκλογικής διαδικασίας της 29ης Νοεμβρίου 2014, που παρανόμως ανέβαλε με καθαρά δική του υπαιτιότητα ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης
3)                  την επίδοση στην εφορευτική επιτροπή  των ψηφοδελτίων των συναδέλφων μας από την επαρχία  ώστε να καταμετρηθούν.
Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας
να μη θέσουν υποψηφιότητα, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα παράνομα υπηρεσιακά συμβούλια  που συγκρότησε ο πρώην Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη
Ο Ειδικός Γραμματέας

Δημήτρης Κλημέντζος