1.12.14

Ανακοίνωση ΠΣΥΥΕΝ για τις εκλογές Υ.Σ. ΥΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492
Πειραιάς, 28/ 11 / 201
Ανακοίνωση
Αύριο Ψηφίζουμε

Την ημέρα της πανελλήνιας πανεργατικής απεργίας (εχθές Πέμπτη 27-11-2014) ο Μ.Βαρβιτσιώτης,  «μας γνώρισε», δηλαδή μας ενημέρωσε ή αλλιώς μας ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες εκλογές (αύριο Σάββατο 29-11-2014) για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και ΙΔΑΧ υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αναβάλλονται.             
Θυμίζουμε στο Μ. Βαρβιτσιώτη ότι:
1) η εκλογική διαδικασία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και ότι οι συνάδελφοί μας στην επαρχία έχουν ήδη ψηφίσει. Οπότε θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μάλλον δεν ήθελε να μας γνωρίσει-ενημερώσει-ανακοινώσει ότι οι εκλογές αναβάλλονται αλλά ότι «οι εκλογές διακόπτονται»!
2) οι Υπουργοί αποφασίζουν δεν ενημερώνουν. Συγκεκριμένα εκδίδουν αποφάσεις στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και δεν εκδίδουν έκτακτα ανακοινωθέντα κατά το δοκούν. Οπότε θα θέλαμε να «μας γνωρίσει» ποιος αποφάσισε αναβολή των εκλογών και βάσει ποιού νόμου! Γιατί ο ίδιος απλά μας το ανακοίνωσε.
3) σύμφωνα με το νόμο 4275/2014 και τη σχετική εγκύκλιο που ο ίδιος μας αναφέρει, μπορεί να εκδώσει «απόφαση σύστασης» και εν συνεχεία «απόφαση συγκρότησης» νέων υπηρεσιακών συμβουλίων, «εφόσον αυτό επιβάλλεται από ειδικότερους υπηρεσιακούς λόγους ή ειδικές υπηρεσιακές συνθήκες» , έως τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή σήμερα! Και στη συνέχεια μπορεί να εκδώσει «απόφαση περί παράτασης των προθεσμιών των εκλογών», όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο. Μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν έχει εκδώσει καμία από τις τρεις ανωτέρω αποφάσεις, δηλαδή δεν έχει αποφασίσει τίποτα, βάσει του νόμου που επικαλείται, ενώ η προθεσμία έχει εκπνεύσει.
 4) η μόνη απόφαση που έχει εκδώσει ο Υπουργός βάσει νόμου είναι αυτή που μνημονεύεται ως σχετική (η αριθμ.5111.11/23/2014/05-09-2014 ΥΝΑ/ΔΠΠ1ο), με την οποία όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 29η Νοεμβρίου 2014.
5) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το νόμο και τις νόμιμες αποφάσεις και όχι «έκτακτα ανακοινωθέντα» γεμάτα υποσχέσεις για μελλοντική λήψη αποφάσεων.
Δηλώνουμε
στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, καθώς και στους συναδέλφους που στελεχώνουν τη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης,  που δυστυχώς καλούνται από τον ίδιο τον Υπουργό να παρανομήσουν,  την αμέριστη συναδελφική συμπαράστασή και στήριξή μας για να μην υποκύψουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας τους ασκηθεί και να εκτελέσουν ακώλυτα τα νόμιμα καθήκοντά τους για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και
Καλούμε
όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις νόμιμες εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2014 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θυμίζοντάς τους ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογών αύριο, το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα συνεδριάζει με ελλιπή σύνθεση απουσία των αιρετών έως τα τέλη Μαρτίου του 2015 τουλάχιστον.
«Γνωρίζουμε» στον Υπουργό ότι «Αύριο Ψηφίζουμε»
γιατί πολύ απλά
τους κανόνες του παιχνιδιού τους θέτουν οι νόμοι
και  μάλιστα οι νόμοι που έχει ψηφίσει η σημερινή Βουλή.
Έκτακτα ανακοινωθέντα σε κράτος δικαίου δεν εφαρμόζονται
Δεν θα μας στερήσει κανένας το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι.-
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη
Ο Ειδικός Γραμματέας

Δημήτρης Κλημέντζος

Επισυνάπτονται:

2) Τη νόμιμη απόφαση-προκήρυξη εκλογών του Υπουργού.