1.12.14

Ανακοίνωση - Καταγγελία ΠΣΥΥΕΝ για την διακοπή των εκλογών Υ.Σ. ΥΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492
Πειραιάς, 01/ 12 / 2014
Ανακοίνωση-Καταγγελία
(συνέχεια της από 28/11/2014 ανακοίνωσής μας)

Καταγγέλουμε την Ασέβεια, την Παρανομία και την «Τρομο»-κρατία στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Ο Μ.Βαρβιτσιώτης διέκοψε τελικά τις εκλογές

Μετά το «έκτακτο ανακοινωθέν» της 27/11/2014 (ημέρα πανεργατικής απεργίας), που μας γνώριζε «αναβολή των εκλογών της 29/11/2014»

αναζητείται o Υπουργός,

ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική και επιστρέφει την Πέμπτη 4/12/2014
(όπως μας ενημέρωσε το γραφείο του).

Την Παρασκευή 28/11/2014, κατά την επίδοση της  ανακοίνωσής μας (επισυνάπτεται), ζητήθηκε ακρόαση από το γραφείο του Υπουργού, η οποία, για άλλη μια φορά, δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ «το γνωστό κλίμα που επικρατεί στο Υπουργείο» επέβαλλε στο διοικητικό σύστημα την πλήρη απραξία εν αναμονή υπουργικών αποφάσεων που ποτέ δεν εκδόθηκαν, εντός των προβλεπομένων από νόμο προθεσμιών.

Το Σάββατο 29/11/2014, διαπιστώθηκε από τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, των Εφορευτικών επιτροπών και του Εκπροσώπου του μοναδικού Συνδυασμού «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο», ότι ήταν αδύνατον να διεξαχθούν οι εκλογές. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας κινητοποιήθηκε το δίκτυο ενημέρωσης του συλλόγου μας, ενώ μέλη του ΔΣ παρέμειναν  στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών,  μέχρι το προγραμματισμένο πέρας της ψηφοφορίας, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλότητα.  

Τελικά ο Μ. Βαρβιτσιώτης με ένα «έκτακτο ανακοινωθέν»,  αν και απουσιάζει στην Αμερική, κατάφερε να διακόψει  την κορυφαία δημοκρατική-διοικητική διαδικασία ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να βυθίσει το Υπουργείο στην απόλυτη διοικητική σύγχυση και αταξία.

Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 01/12/2014, απαιτούμε να μάθουμε που βρίσκονται τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων μας από την επαρχία, που ήδη έχουν ψηφίσει και πότε θα ολοκληρωθούν οι νόμιμες εκλογές στο κεντρικό Υπουργείο!
Καταγγέλουμε
την Ασέβεια
απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες και τους δημοκρατικούς  θεσμούς
την Παρανομία
στην οποία βυθίζεται το Υπουργείο
  την «Τρομο»-κρατία
που αιωρείται πάνω από το ΥΝΑ
Ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση που προσβάλει τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αναμένεται να επιστρέψει και να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως ο νόμος ορίζει.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη
Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κολαξής
Επισυνάπτεται:
Η από28/11/2014 ανακοίνωσή μας