13.11.14

Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων                      Πειραιάς 13/11/2014
  Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
                 “ΠΣΥΥΕΝ”                                                               
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 - Ε2 Πειραιάς                                              
   Τηλ.:2104064412 Fax :2104223492                                        
        http://psyyen.blogspot.com                                                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

     Η πλέον σημαντική στιγμή για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ με το νέο Οργανισμό, λόγω της ανεπάρκειας όσων είχαν την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας της επόμενης ημέρας, έχει μετατρέψει την εφαρμογή του Οργανισμού σε παράγοντα διάλυσης της Υπηρεσιών του Υπουργείου.
     Οι δύο μήνες του μεταβατικού χρόνου από τη δημοσίευση μέχρι την εφαρμογή του Οργανισμού πέρασαν χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και προγραμματισμό από όσους είχαν την αρμοδιότητα και την ευθύνη. Μέχρι σήμερα, αποφάσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν ληφθεί και να εφαρμόζονται από 29/10/2014, δεν έχουν υπογραφεί, με αποτέλεσμα το διοικητικό κενό μεγαλώνει καθημερινά.
   Για την σημερινή διαλυτική κατάσταση έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, επισημαίνοντας τις ευθύνες όσων εμπλέκονται καθώς και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ελεγχθούν. Πανικόβλητοι για την κατάσταση την οποία έχουν δημιουργήσει, προσπαθούν να ξεφύγουν φτάνοντας, κεκλεισμένων των θυρών, σε «απειλές» και «προειδοποιήσεις να προσέχουμε».
   Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να είμαστε απρόσεχτοι.
   Απευθυνόμαστε λοιπόν προς «απειλούντες» και «προειδοποιούντες», ούτε τους φοβόμαστε, ούτε μας τρομάζουν. Η καρέκλα τους και τα πόστα τους δεν είναι μηχανισμοί και ασπίδες κάλυψης της ανεπάρκειάς και αυθαιρεσίας τους. Ότι και να κάνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και δε θα τις φορτώσουν στις πλάτες του προσωπικού.
    Σε ότι αφορά τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που είναι ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στο ΥΝΑ το τελευταίο διάστημα, εκτός και αν έχει αντιληφθεί και όλα γίνονται υπό τις οδηγίες του. Να του θυμίσουμε ότι εμείς είμαστε Δημόσιοι Υπάλληλοι και δουλεύουμε για το κοινό καλό βάση νόμων και δεν υποκύπτουμε σε πρακτικές που θυμίζουν μαφία. Γι’ αυτό το λόγο ξεκαθαρίζουμε ότι:

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ
       
       

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                          Η Γενική Γραμματέας
         

                                                                                 

 Σπύρος Στρομπούλας                                          Ζωή Πεντότη