30.10.14

Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων                      Πειραιάς 30/10/2014
  Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
                 “ΠΣΥΥΕΝ”                                                               
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 - Ε2 Πειραιάς                                              
   Τηλ.:2104064412 Fax :2104223492                                        
        http://psyyen.blogspot.com                                                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Σήμερα 30/10 είναι ήδη σε ισχύ ο νέος Οργανισμός του ΥΝΑ (Π.Δ. 103/14) χωρίς όμως να λειτουργεί το Υπουργείο. Οι υπάλληλοι παρουσιάζονται στο Υπουργείο χωρίς όμως να μπορούν να προβούν σε ενέργειες καθώς δεν τους έχει αναθέσει καθήκοντα ο Υπουργός.
     Όπως έχει ήδη καταγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΣ του Συλλόγου υπάρχει παντελής έλλειψη προγραμματισμού και ετοιμότητας για τις απαιτούμενες τοποθετήσεις προσωπικού και λειτουργίας των υπηρεσιών. Οι ευθύνες του Υπουργού δε θα φορτωθούν στις πλάτες του προσωπικού.
     Μέχρι σήμερα οι σχετικές αποφάσεις τοποθέτησης προϊσταμένων, παράνομα και καταχρηστικά δεν έχουν δημοσιευτεί και οι όποιες ενέργειες γίνονται, ακόμη και το ημερήσιο παρουσιολόγιο, είναι παράνομο.
    Ο «εκσυγχρονιστής» Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αφού δημιούργησε ένα αναχρονιστικό διοικητικό μοντέλο στο ΥΝΑ, τώρα αδυνατεί να το στελεχώσει και να το θέσει σε εφαρμογή.
    Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και όσο και αν «κρύβεται» και αυτός και οι Γενικοί Γραμματείς είναι υπεύθυνοι για το διοικητικό κενό το οποίο υπάρχει στο ΥΝΑ από 29/10/2014.
    Δε θα σταθούμε στην «παραφιλολογία» και στα όσα ακούγονται στο Υπουργείο για παρεμβάσεις που αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τοποθέτησης προϊσταμένων. Είναι αδιανόητο όμως ο Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς να μην είναι σε θέση να έχουν εγκαίρως έτοιμες τις σχετικές αποφάσεις και από 29/10/2014 το ΥΝΑ να λειτουργεί με το νέο Οργανισμό, αυτόν στον οποίο ο Υπουργός αντί για μιας ενιαίας και σύγχρονης Υπηρεσίας Μητρώων Ναυτικών (εκπαίδευση, εργασία, φυλλάδια, συνταξιοδότηση ναυτικών) προτίμησε την σύσταση Δ/νσης Μουσικής!
    Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για το διοικητικό κενό που υπάρχει στο ΥΝΑ και καλούμε τον ίδιο όσο και του Γενικούς Γραμματείς να πάψουν να παραβιάζουν τις νόμιμες διατάξεις και τη διοικητική δεοντολογία και να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εφαρμογή του Οργανισμού.
   Καταγγέλλουμε την πρώην Γενική Διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης, η οποία αναρμόδια και αυθαίρετα προχώρησε σε σύνταξη και κοινοποίηση καταστάσεων τοποθέτησης προσωπικού στη ΓΔΟΥ, καταργώντας προϊσταμένους και μετατρέποντας τους σε εισηγητές, παραβλέποντας ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον Υπουργό. 
    Καλούμε τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το κρίσιμο θέμα κενού διοίκησης που υπάρχει στο ΥΝΑ και έχει προκληθεί εξαιτίας του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπογράψει ΑΜΕΣΑ τις σχετικές αποφάσεις, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το Υπουργείο.

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                          Η Γενική Γραμματέας
         

                                                                                 
 Σπύρος Στρομπούλας                                          Ζωή Πεντότη