15.10.14

Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων                      Πειραιάς 15/10/2014
  Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
                 “ΠΣΥΥΕΝ”                                                               
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 - Ε2 Πειραιάς                                              
   Τηλ.:2104064412 Fax :2104223492                                        
        http://psyyen.blogspot.com                                                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Έχουν απομείνει περίπου είκοσι ημέρες για την εφαρμογή του Π.Δ. 103/14 «Οργανισμός ΥΝΑ» και παρά τα συνεχή αιτήματα του ΠΣΥΥΕΝ, Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποφεύγει να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου μέχρι σήμερα.
    Ο Υπουργός φαίνεται να έχει στις προτεραιότητες του τις συναντήσεις με φιλοζωικούς συλλόγους, όχι όμως με το Σύλλογο των πολιτικών υπαλλήλων, ειδικά τώρα που τα προβλήματα στο ΥΝΑ με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού οξύνονται.
    Οι αποφάσεις κατανομής και τοποθέτησης του προσωπικού πάνε και έρχονται μεταξύ των αρμοδίων χωρίς να έχουν συμφωνηθεί από πριν τα κριτήρια με τα οποία θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά το μόνο κριτήριο των συσκέψεων είναι «ποιος θα πάρει ποιους». Αποφάσεις «μαγειρεμένες» με προσωπικά κίνητρα και επιλογές, αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν την λειτουργία των υπηρεσιών, αποφάσεις χωρίς κατανομή του προσωπικού με αξιοκρατία δεν θα γίνουν αποδεκτές. Κατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες εντός του Αρχηγείου σε βάρος των υπηρεσιών των υπόλοιπων Υπηρεσιών είναι καταδικαστέα.
     Οι «μάγειροι» του Οργανισμού μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησαν, επιχειρούν να καλύψουν τα προβλήματα παίζοντας στις πλάτες του προσωπικού.
    Ποιος θα απαντήσει γιατί θα υπάρχει τμήμα (Τμήμα Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων) με πάνω από είκοσι άτομα ενώ ολόκληρες διευθύνσεις θα λειτουργούν με πολύ λιγότερα;
    Για μας είναι δεδομένο ότι χωρίς αξιοκρατία, μέθοδο και προγραμματισμό δεν μπορεί να γίνει κατανομή και τοποθέτηση του προσωπικού καθώς και σωστή λειτουργία των υπηρεσιών.
    Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να σταματήσει να κρύβεται από το Σύλλογο και το προσωπικό του ΥΝΑ. Χωρίς διάλογο και διαβούλευση καταλήγει στους ανώδυνους μονόλογους των συνεντεύξεων του και των επιλεγμένων ακροατηρίων του.
    Κατανοούμε το άγχος του γιατί γνωρίζει πως ο πολιτικός του χρόνος στο ΥΝΑ τελειώνει και ενόψει εκλογών ασχολείται με προτάσεις και νόμους όπως η πρόσβαση των συνοδευόμενων ζώων στις παραλίες γιατί νομίζει ότι θα του φέρουν ψήφους. Με το προσωπικό του ΥΝΑ και τα προβλήματα που υπάρχουν πότε θα ασχοληθεί; Τι θα κάνει για το φλέγον θέμα των προσλήψεων, για τις Υπηρεσίες που δε θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού; Θα συνεχίσει την στρατιωτικοποίηση διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου;
    Το αναχρονιστικό μόρφωμα που υπέγραψε ως Οργανισμό του ΥΝΑ δεν έγινε και δε θα γίνει αποδεκτό. Η ριζική τροποποίηση του Οργανισμού παραμένει πρώτη προτεραιότητα και θα δώσουμε τη μάχη αυτή σε όλα τα μέτωπα για ένα σύγχρονο, οικονομικό, παραγωγικό ΥΝΑ.    
Για το Δ.Σ.

                Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
         

                                                                                 
                Σπύρος Στρομπούλας                                     Ζωή Πεντότη