31.12.08

Ανακοίνωση ΠΣΥΥΕΝ - αρχείο

Πειραιάς, 12.03.2009

Το ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ καταδικάζει την χρήση δακρυγόνων εντός της εισόδου του κτιρίου ΥΕΝΑΝΠ, προκειμένου να απωθηθούν οι εργαζόμενοι της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Η χρήση δακρυγόνων στους κλειστούς χώρους του κτιρίου, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων σε πολλούς εργαζόμενους στο κτίριο, με απρόβλεπτους κινδύνους για την υγεία τους, ειδικά επειδή εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

Επίσης μας προκαλεί εντύπωση ότι στην επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, δεν γίνεται καμία αναφορά για την χρήση δακρυγόνων, αντίθετα γίνεται προσπάθεια ένα πολιτικό – οικονομικό – παραγωγικό Υπουργείο, όπως το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ να αναφέρεται ως στρατιωτικό. Από πότε το ΥΕΝΑΝΠ έγινε στρατιωτικό υπουργείο, χωρίς μέχρι σήμερα να γίνει αντιληπτό από κανέναν, τόσο στον Πειραιά, όσο και στη Μυτιλήνη;

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες και δυσμενείς συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και αντίστοιχες ατυχείς δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων.

Για το ΔΣ