31.12.08

Καταβολή υπερωριών 2009 - αρχείο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 150, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4191522, τηλ. & Φαξ.: 210-4223492
Πειραιάς, 23 / 03 / 2009
Αριθ. Πρωτ.: 79/09

ΠΡΟΣ: κ. Αναστάση Παπαληγούρα Υπουργό ΥΕΝΑΝΠ

KOIN:
1. γρ. κ. ΥΦΥΕΝΑΠ
2. γρ. κ. ΓΓ/ΥΕΝΑΝΠ
3. γρ. κας ΓΔΔΥ
4. ΥΕΝΑΝΠ/ΔΟΥ/γρ. Δντου


Θέμα: «Υπερωρίες Πολιτικών Υπαλλήλων»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι Πολιτικοί Υπάλληλοι του πρώην ΥΕΝ είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

Δυστυχώς για το 2008, την άσχημη κατάσταση σε σχέση με τους χαμηλούς μισθούς, ήρθε να επιδεινώσει και η μη καταβολή των ελαχίστων υπερωριών – οι οποίες δίδονταν τα προηγούμενα χρόνια – γιατί τα ποσά που πιστώθηκαν στους αντίστοιχους κωδικούς υπερωριών του Υπουργείου, καταβλήθηκαν μόνο στους μετακλητούς υπαλλήλους του ΥΕΝΑΝΠ.

Όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για το 2009, οι αυξήσεις μισθών θα είναι ουσιαστικά μηδενικές.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε για παρέμβασή σας προς τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να μην επαναληφθεί η περσινή αδικία σε βάρος των Πολιτικών Υπαλλήλων για την κατανομή των υπερωριών και σας γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς εάν τα ποσά των κωδικών υπερωριών διατεθούν μόνο ή κατά κύριο λόγο στους μετακλητούς υπαλλήλους, μερικοί εκ των οποίων έχουν αμοιβές και από άλλες πηγές.

Μετά τιμής. Για το Διοικητικό Συμβούλιο.