31.12.08

Ανακοίνωση - απάντηση σε ΠΟΕΠΛΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412

Πειραιάς, 9 / 4 / 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εκφράζει την απορία του για την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων ΛΣ, με την οποία ζητείται η επαναφορά στο ΛΣ της Υπηρεσίας Προμηθειών για θέματα που αφορούν το ΛΣ, με σκοπό να σταματήσει η καθήλωση των πλωτών, εναέριων και χερσαίων μέσων του Λιμενικού.

Η Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ οφείλει να γνωρίζει ότι οι καθυστερήσεις στην προμήθεια ανταλλακτικών και επισκευών, είναι κύρια ευθύνη των εμπλεκομένων Διευθύνσεων του ΛΣ και οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στην έλλειψη προγραμματισμού των Διευθύνσεων αυτών, ή στη διενέργεια διαγωνισμών οι οποίοι, λόγω προβληματικών προδιαγραφών, κηρύσσονται άγονοι.

Με την πρόταση αυτή της ΠΟΕΠΛΣ, ουσιαστικά τίθεται θέμα αλλαγής του Οργανισμού του ΥΕΝΑΝΠ, και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δόθηκε στη δημοσιότητα ταυτόχρονα με αντίστοιχη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου για θέματα επισκευών – ανταλλακτικών.

Οι συνάδελφοι στη Διεύθυνση Προμηθειών, μέσα σε κλίμα ποινικοποίησης της εργασίας τους, οδηγήθηκαν σε διώξεις (στις περισσότερες περιπτώσεις μαζί με ένστολους συναδέλφους, οι οποίοι ήταν μέλη επιτροπών), οι οποίες κατέληξαν σε αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων, με δυσβάσταχτο όμως ηθικό, ψυχικό και οικονομικό βάρος. Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες όμως, συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους πέρα από αυτά των υποχρεώσεών τους, προσπαθώντας να καλύψουν αδυναμίες και ανεπάρκειες άλλων Υπηρεσιών.

Εάν η Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ ενδιαφέρεται πραγματικά για την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των μέσων του ΛΣ, ας ψάξει τους ανεπαρκείς σε άλλη κατεύθυνση και όχι στους Πολιτικούς Υπαλλήλους.

Είμαστε στη διάθεσή τους για κοινές προτάσεις και λύσεις και όχι για κινήσεις εντυπωσιασμού. Έχουμε και την εμπειρία και τη μνήμη για να τους βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως π.χ. στην πλήρη επαναλειτουργία της Επισκευαστικής Βάσης ΛΣ, η οποία θα έλυνε πολλά προβλήματα για την ετοιμότητα των μέσων ΛΣ και η οποία «ξεχάστηκε» στην ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ, ή στην διαπίστωση ότι οι νομικές διαδικασίες, για την προμήθεια ανταλλακτικών και την επισκευή των μέσων ΛΣ, δεν αλλάζουν με απλές Υπουργικές Αποφάσεις.


Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΣΥΥΕΝ