31.12.08

Δελτίο Τύπου ΠΣΥΥΕΝ - αρχείο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492
mail: psyyen@gmail.com http://psyyen.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 24 / 03 / 2010
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εκφράζει την στήριξη στην πολιτική για διοικητική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση σε ό,τι αφορά στη Ναυτιλία, όπως σηματοδοτήθηκε με την έκδοση των Π.Δ. 184,185,189/2009 και την ίδρυση του νέου Υπουργείου στο οποίο υπαγόμαστε και που εκφράζεται από την αρμόδια Υπουργό κα Λούκα Κατσέλη.
Αποτελεί άλλωστε πάγια θέση του Συλλόγου μας, αλλά και άλλων φορέων, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την Ναυτιλία, ως τον κατεξοχήν επιτυχημένο και αναπτυξιακό κλάδο της Οικονομίας μας, δεν μπορεί παρά να διοικούνται σύγχρονα, ενιαία και ορθολογικά στη βάση του οικονομικού και παραγωγικού χαρακτήρα τους.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, έχει ήδη προχωρήσει η επεξεργασία από ομάδα εργασίας μελών μας πρότασης σχεδίου νέου Οργανισμού, ο οποίος θα εφαρμοστεί στη ΓΓΝΠ μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, και ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και αρμοδιότητες μίας ενιαίας ναυτιλιακής διοίκησης με ταυτόχρονη υπαγωγή όλου του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού στο Υπ.Οι.Α.Ν.
Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε ότι η παραπάνω κοινή αυτή προσπάθεια υπονομεύεται από κατεστημένα συντεχνιακά και οικονομικά συμφέροντα του χώρου της Ναυτιλίας, αλλά και του ίδιου του δημόσιου τομέα μέσω διοχέτευσης στον τύπο ανυπόστατων στοιχείων περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του εγχειρήματος της κυβέρνησης με στόχο την επανασύσταση του πρώην Υ.Ε.Ν., με το γνωστό αναχρονιστικό και πολυδάπανο σχήμα που όμοιό του δεν συναντάται σε καμία άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Παρά τις πιο πάνω μεθοδεύσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες, ο Σύλλογος, στις συναντήσεις που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κα Υπουργό, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στηρίζει την εξαγγελθείσα κυβερνητική επιλογή και θα δώσει τη μάχη για την απρόσκοπτη υλοποίησή της. Την ίδια διαβεβαίωση και στήριξη στο έργο και τις επιλογές της Υπουργού, έδωσε και ο κ. Γενικός Γραμματέας.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας προώθησης τομών και αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης στον τομέα της ναυτιλίας, παραμένουμε ενωμένοι, αρωγοί και σθεναροί υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή, με τεκμηριωμένες και ορθολογικές προτάσεις και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε ασύμμετρες πιέσεις οικονομικών και συντεχνιακών συμφερόντων που στοχεύουν στην υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
Ευτυχία ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ