29.9.14

Ανακοίνωση Π.Ο.Υ.Ε.Ν.

ΠανελλΗνια ΟμοσπονδΙα
ΥπαλλΗλων ΕμπορικΗς ΝαυτιλΙας

Πειραιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑνακοIνωση

Η ΠΟΥΕΝ προκηρύσσει νέα Απεργία - Αποχή από το καθήκον της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Με τη νέα Απεργία - Αποχή καλύπτονται άπαντες να απέχουν


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΥΕΝ έχοντας ομόφωνη εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, προκηρύσσει   ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τη δήθεν Αξιολόγηση.
Σε εξώδικη γνωστοποίηση (22/9/2014) προς το Ελληνικό Δημόσιο, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, η ΠΟΥΕΝ ενημερώνει για τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας της 10/7/2014 και του ΔΣ της ΠΟΥΕΝ της 17/9/2014.
Σύμφωνα με αυτές απεργούμε –απέχουμε από όλες τις διαδικασίες, που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).
(στ) από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ
Από τις 30/9/2014 έως 01/11/2014 ημερομηνία ολοκλήρωσης των προθεσμιών που ορίζει ο Ν. 4281/2014 καλύπτονται άπαντες οι Υπάλληλοι, οι Προϊστάμενοι Τμημάτων, οι Διευθυντές και οι Γενικοί Διευθυντές να απέχουν από το καθήκον της Αξιολόγησης.
Αντιδράμε στο αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, που στόχο έχει τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων και της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της γενίκευσης και εγκατάστασης ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, προκειμένου να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, περιορισμό και κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αντιδημοκρατική μέθοδο αντιμετώπισης της Απεργίας – Αποχής κατά της Αξιολόγησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ποινικοποιώντας τη συγκεκριμένη μορφή δράσης που προβλέπει ο Ν.1264/82.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τη δήθεν ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και
την ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ στην πράξη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Πρόεδρος


Ζωή Πεντότη
Ο Γενικός Γραμματέας


Τρύφωνας Γρυπαίος