14.7.14

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΠΣΥΥΕΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ           
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ   

      
                                                                                  Πειραιάς 11/7/2014
                                                                                                                                                
                                           Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

                         ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΣΥΥΕΝ η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώθηκε :

1.     Με παράνομες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του Ν.4250/14 επιχειρείται να συγκροτηθεί η νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων για το 2015 και ταυτόχρονα να υπάρξουν στον δημόσιο τομέα εργασιακές συνθήκες που οδηγούν στον εργασιακό κανιβαλισμό .
2.     Με παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις ποσόστωσης για τις υπηρεσίες του ΥΝΑ γίνονται προγραφές για τις επόμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις όταν είναι γνωστό ότι οι περισσότερες υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.  Ειδικά σε ότι αφορά τις αποφάσεις ποσόστωσης οι οποίες έχουν εκδοθεί από Διευθυντές Κλάδων συντρέχουν επιπλέον λόγοι να κηρυχτούν παράνομες γιατί δεν έχουν βασιστεί στις διατάξεις των Ν.3528/07   και Ν. 4150/13  ( το Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ είχε ζητήσει και είχε γίνει δεκτό από τον ΓΓ/ΥΝΑ , ΓΔΔΥ και ΔΠΠ , η κατάθεση ερωτήματος στον Νομικό Σύμβουλο για το ζήτημα αυτό καθώς και για την μη εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3230/04 ) .
3.     Με παρεμβάσεις ανωτέρων υπηρεσιακών παραγόντων επιχειρείται η τρομοκράτηση των υπαλλήλων για να συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης .

Η Γενική Συνέλευση ( ομόφωνα ) αποφασίζει :

1.     Να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΥΕΝ και την αποχή  από την διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα στάδια .
2.     Όλα τα μέλη του ΠΣΥΥΕΝ να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τη σχετική δήλωση αποχής από την αξιολόγηση .
3.     Το Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ να προσβάλει στα Δικαστήρια όλες τις αποφάσεις κατανομής ποσοστών .
4.     Το Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ να καλύψει τα δικαστικά έξοδα όλων των εμπλεκομένων ανεξάρτητα υπηρεσιακής θέσης , που θα επιδείξουν ήθος , σθένος και πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους και θα αρνηθούν να εφαρμόσουν την υποτιθέμενη αξιολόγηση .
5.     Το Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ να καλύψει τα δικαστικά έξοδα όσων έχουν υποστεί βλάβη από την εφαρμογή των αποφάσεων κατανομής ποσοστών , εφ’ όσον αυτές καταπέσουν στα δικαστήρια και επιθυμούν να στραφούν εναντίον αυτών που με πράξεις και παραλήψεις έχουν συνεργήσει στη βλάβη την οποία έχουν υποστεί .



Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά τη πάλη ενάντια στην υποτιθέμενη
αξιολόγηση  για αξιοπρέπεια και αξιοκρατία .



                                ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

                                                  Το Προεδρείο