25.6.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥΕΝ 25/6/2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΟΥΕΝ»
email: gr-pilot@otenet.gr

Πειραιάς, 25/ 6/ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι με το οποίο τυπώθηκε το Προεδρικό διάταγμα 50/2010, όπου διαμελίζονται οι αρμοδιότητες της Ναυτιλίας, ενισχύοντας παράλληλα την στρατιωτικοποίησή της με την υπαγωγή της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις ήδη παρουσιάζονται.

Η «αναρμοδιότητα» που επικαλέστηκαν και τα δύο εμπλεκόμενα Υπουργεία, στην περίπτωση της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης στο Λιμάνι του Πειραιά και οδήγησε σε χάος, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα δυσλειτουργίας που επέφερε το ΠΔ και στα δύο Υπουργεία.

Είναι επίσης απαράδεκτο, το ολίγων ημερών ΠΔ να μεταφέρει τα ασφαλιστικά ταμεία των Ναυτικών (ΝΑΤ, Οίκος Ναύτου) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα η κεντρική κυβερνητική πολιτική να ενοποιεί τα ταμεία με το ΙΚΑ, υπό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ήδη υπάρχει σχετική ρύθμιση στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο). Αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα η προχειρότητα του ΠΔ, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γνωστών κέντρων και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ναυτιλίας:
· εμμένουν στις απόψεις τους για ενιαίο φορέα ναυτιλίας υπό το ΥΠΟΙΑΝ
· ζητούν την κατάργηση του επαίσχυντου ΠΔ 50/2010
· πιστεύουν ότι η χάραξη της εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής χωρίς στρατιωτικά κριτήρια θα ωφελήσει τη ναυτιλία και την κοινωνία γενικότερα και
· συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στις 10.00, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα συγκέντρωση και διαμαρτυρία, θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος
Θεμιστοκλής ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας
Στέργιος ΓΚΙΟΥΛΑΚΗΣ