21.4.10


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΟΥΕΝ»

email: gr-pilot@otenet.gr




Πειραιάς, 21/ 4/ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη φερόμενη έκδοση νέου Π.Δ., το οποίο φέρεται να μεταφέρει το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων άσκησης της ναυτιλιακής πολιτικής αλλά και τα εποπτευόμενα από το ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν νομικά πρόσωπα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στα πλαίσια της ανωτέρω συνεδρίασης το Δ.Σ. εκτίμησε ότι η μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν θετική απήχηση και αρχίζει να αντιστρέφεται το κλίμα, το οποίο τεχνηέντως δημιουργήθηκε προκειμένου να ενταχθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ελληνική Ναυτιλία.

Οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν. και στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους προς την κατεύθυνση μίας παραγωγικής ναυτιλιακής πολιτικής ενσωματωμένης διοικητικά στο ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν με διαχωρισμό από τα καθήκοντα του ένστολου προσωπικού του πρώην ΥΕΝ, το οποίο άλλωστε έχει επωμιστεί το σοβαρό και δύσκολο καθήκον του τομέα ασφάλειας – διάσωσης στη θάλασσα, τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και συνολικά το βαρύ έργο της υπό ίδρυση Ακτοφυλακής με τη νέα της μορφή.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 προκείμενου να εκτιμήσει την κατάσταση όπως αυτή θα διαμορφωθεί τις προσεχείς ημέρες και να αποφασίσει τις απαιτούμενες ενέργειες και κινητοποιήσεις.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος



Θεμιστοκλής ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας



Στέργιος ΓΚΙΟΥΛΑΚΗΣ