31.12.08

Διεκδίκιση Επιδόματος 176€ - αρχείο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412,
fax/τηλ.: 210-4223492
mail: psyyen@gmail.com
http://psyyen.blogspot.com

Πειραιάς, 15 / 9 / 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της δικαστικής μας διεκδίκησης του επιδόματος των 176 €.

Οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε, ότι το επίδομα αυτό διεκδικείται από όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και μετά από δικαστικές υποθέσεις ετών, υπάρχουν πλέον δεδικασμένες θετικές αποφάσεις, αλλά κυρίως γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ υπέρ της καταβολής του επιδόματος σε όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Παρ’ όλο που το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε εφαρμογή των πιο πάνω αποφάσεων – γνωμοδοτήσεων, ώστε το επίδομα να καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους, αυτό δεν έγινε, εξωθώντας τους να στραφούν σε ατομικές – ομαδικές αγωγές για να δικαιωθούν, εξαντλώντας μάλιστα και όλα τα ένδικα μέσα.

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι συνάδελφοί μας στο ΝΑΤ, μετά από πρωτόδικη θετική απόφαση του δικαστηρίου και ύστερα από απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ – η οποία στηρίχθηκε στην πρωτόδικη απόφαση – και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έλαβαν μέρος των αναδρομικών του επιδόματος αυτού.

Σε ότι αφορά στις αγωγές των υπαλλήλων του ΥΕΝ, αυτές έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Πειραιά (Δεκ. 2006) και αναμένουμε να οριστεί δικάσιμος ημερομηνία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρυθμοί με τους οποίους τα δικαστήρια λειτουργούν είναι αργοί, τόσο λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού υποθέσεων που εκδικάζονται, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης υποθέσεων σαν την δική μας, σύμφωνα με τον οποίο, οι ομαδικές αγωγές οικονομικών αιτημάτων υπαλλήλων του δημοσίου, εκδικάζονται αργότερα από ατομικές, ή Νομικών Προσώπων.

Αυτή η εξέλιξη, μαζί με όλες τις θετικές αποφάσεις παρόμοιων διεκδικήσεων άλλων κατηγοριών υπαλλήλων, αλλά και με τις γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ, είναι θετική και βοηθά στην εξέλιξη και της δικής μας υπόθεσης. Είναι θετικό βήμα γιατί σε μια ομάδα υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται σε ΝΠΔΔ που εποπτεύεται από το ΥΕΝΑΝΠ, δηλ. πρόκειται ουσιαστικά για συναδέλφους μας, αποφασίστηκε να δοθεί το εν λόγω επίδομα, δημιουργώντας απαίτηση από μέρους μας, λόγω άνισης μεταχείρισης μεταξύ υπαλλήλων.

Έτσι λοιπόν, και σε συνεννόηση με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεσή μας, αλλά και του ΝΑΤ, την Παρασκευή 11/9/2009, ο Σύλλογός μας κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αιτήσεις προτίμησης, δηλαδή επίσπευσης της ημερομηνίας εκδίκασης. Ζητήσαμε και ακρόαση από τον Προϊστάμενο Δικαστών, στον οποίο αναπτύξαμε το δίκαιο αίτημά μας για επίσπευση, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους συναδέλφους μας στο ΝΑΤ. Στο τέλος της συζήτησης λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα δει θετικά το αίτημά μας ορίζοντας ημερομηνία μέσα στον Ιανουάριο του 2010.

Θα είμαστε σε συνεχή ενημέρωση ώστε όταν θα οριστεί η ημερομηνία να σας ενημερώσουμε. Θα είμαστε όμως και σε εγρήγορση ώστε να ζητήσουμε την βοήθεια και την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι με τις κατάλληλες εισηγήσεις τους θα συντελέσουν στην καταβολή του επιδόματος, χωρίς να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα, από πλευράς ΥΕΝΑΝΠ, ώστε να λάβουμε και εμείς το επίδομα μόνο με πρωτόδικη απόφαση.
Μετά τιμής. Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΕυθύμιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεράσιμος ΜΠΟΥΓΑΣ