31.12.08

Ανακοίνωση ΠΑΣΧΑ - αρχείο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ» Πειραιάς, 13 / 4 / 2009
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, e-mail: psyyen@gmail.com
http://psyyen.blogspot.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στα πλαίσια ενημέρωσης των μελών του για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που μας αφορούν, σας ενημερώνει για τα παρακάτω:

1. ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
Μετά από αρκετές προσπάθειες, για μια ακόμη φορά, η ηγεσία του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας, ενσωμάτωσε – κατά δήλωσή της – σε νομοσχέδιο του ΥΕΝΑΝΠ, άρθρο με το οποίο επεκτείνεται η καταβολή του επιδόματος στους πολιτικούς υπαλλήλους, η οποία όμως θα έχει πραγματικό αντίκρισμα όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Αναμένουμε από τον κ. Υπουργό, να υπογράψει επιτέλους το νομοσχέδιο και να υποστηρίξει το αίτημα μας σε όλα τα επίπεδα και όπου χρειαστεί, ώστε να καμφθούν τυχόν διαφωνίες του Υπουργείου Οικονομικών.
2. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ 2009
Μετά από επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου, διαφαίνεται ότι δεν επαναληφθεί το φαινόμενο του 2008, όπου δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ υπερωρίες. Υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα γίνει κατανομή υπερωριών στους υπαλλήλους για το Α’ εξάμηνο του 2009. Αναμένουμε την υπογραφή του κ. Υπουργού και ελπίζουμε ότι το ποσό που θα κατανεμηθεί θα είναι ικανοποιητικό.
3. ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΕΣ Η/Υ
Μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Συλλόγου, έγινε αντιληπτό από τη Διοίκηση ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για το θέμα, ώστε να καταβάλλεται ξανά το επίδομα πληροφορικής στις χειρίστριες. Κατατέθηκε πρόταση μετακίνησης των χειριστριών στη ΔΠΝΤ και ανάθεσης καθηκόντων για κάθε υπάλληλο. Αναμένουμε την προώθηση της λύσης αυτής από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την υπογραφή του κ. Υπουργού. Επίσης, θα προωθηθεί εντός των ημερών εξώδικο για υπογραφή από τους ενδιαφερόμενους.
4. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Οι τελευταίες μετακινήσεις προσωπικού και τμηματαρχών δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσαν. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αναλυτικά.
Θεωρούμε θετική ενέργεια την τοποθέτηση συνάδελφων που αθωώθηκαν σε δικαστικές υποθέσεις στις υπηρεσίες από τις οποίες είχαν μετακινηθεί, το οποίο ήταν διαχρονικό αίτημα του Συλλόγου. Ζητάμε το μέτρο αυτό να ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις.
5. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΕΑΔΥ
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τα θέματα θα λυθούν, δεν έχει γίνει τίποτα ως τώρα. Ζητάμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Υπουργό την άμεση λύση.

Για τα πιο πάνω θέματα, αλλά και την ατζέντα θεμάτων που εκκρεμούν, ειδικά και για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, έχουμε ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τον κ. Υπουργό και αναμένουμε τον ορισμό ημερομηνίας, ώστε να συζητήσουμε και να πάρουμε ορισμένες διαβεβαιώσεις – δεσμεύσεις για την υλοποίηση των ανωτέρω.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,
ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ,
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.




Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΣΥΥΕΝ