31.12.08

Κοπή πίτας 2010 ΠΣΥΥΕΝ - Ομιλία Προέδρου - αρχειο

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΣΥΥΕΝ 2010
ΠΑΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΕ,
Κ.Κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ,
Κ. ΓΕΝΙΚΕ,
Κ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ,
Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΙΡΑΙΑ,
Κ.Κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΛΑΧΟ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ.
Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ.
Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ – ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ – ΟΤΙ Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ, ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, Η ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. Η ΑΡΧΗ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΘΥΜΗ, Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΡΓΟ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΠΑΡ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – ΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΕΧΝΗΤΕΣ – ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ, Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΔΗ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΗΡΩΕΣ.
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ:
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ,
ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΙΣΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ
ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΞΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ.
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΜΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΏ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΟ ΓΓ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΥΦΕ.