31.12.08

Δελτίο Τύπου ΠΣΥΥΕΝ 19/4/2010 - αρχείο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«ΠΣΥΥΕΝ»
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, 18510 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
τηλ.: 210-4064412, fax/τηλ.: 210-4223492
mail: psyyen@gmail.com http://psyyen.blogspot.com

Πειραιάς, 19 / 4/ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΥΠΟΙΑΝ στην Ακτή Βασιλειάδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΟΙΑΝ/ΓΓΝΠ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΥΕΝ, του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου, με αφορμή πληθώρα δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την επικείμενη έκδοση νέου Π.Δ., το οποίο φέρεται ότι ουσιαστικά καταργεί πλήρως τα Π.Δ. 184/2009, 185/2009 και 189/2009 και την με αυτά συσταθείσα ΓΓΝΠ, επαναφέροντας το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων άσκησης της ναυτιλιακής πολιτικής αλλά και του πολιτικού προσωπικού υπό αστυνομική-στρατιωτική διοίκηση.

Εάν επαληθευτεί το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, θα αποτελεί πλήρη ανατροπή των δεσμεύσεων της κυβερνητικής παράταξης, σαφή ανακολουθία της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και απαράδεκτη υπαναχώρηση στις πιέσεις στενών, κατεστημένων εφοπλιστικών και άλλων συντεχνιακών συμφερόντων, με ανεπανόρθωτες δυσμενείς συνέπειες για το σύνολο της ελληνικής ναυτιλίας και κοινωνίας.
Τη συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Δρίτσας Θεόδωρος, ο οποίος στήριξε πλήρως τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των πολιτικών υπαλλήλων και δήλωσε ότι στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό τους και στον δίκαιο αγώνα τους.

Η ανωτέρω συγκέντρωση ήταν μαζική κι έδωσε ηχηρό μήνυμα αφενός για την δυναμική αντίδραση των υπαλλήλων στις ανωτέρω δυσμενείς εξελίξεις και αφετέρου για περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κλιμακωθούν τις προσεχείς ημέρες, με αφετηρία την επικείμενη συνάντηση σήμερα εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών οργάνων των πολιτικών υπαλλήλων με την Υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη.

Από την έκβαση της ανωτέρω συνάντησης θα κριθεί και η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων και η τυχόν κλιμάκωσή τους, ενώ αύριο θα επαναληφθεί ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων κι ενημέρωσή τους για τις όποιες εξελίξεις προκύψουν.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η Γεν. Γραμματέας
Ευτυχία ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ