9.10.15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΠΟΥΕΝ)
Πειραιάς, 9 Οκτωβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11.00π.μ. στο πρώην Δημαρχείο της Δραπετσώνας.  
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολίτες των παραλιμένιων δήμων, τους φορείς και τις κινήσεις της τοπικής κοινωνίας, τα συνδικαλιστικά σωματεία και τις πολιτικές δυνάμεις  που ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης-ξεπουλήματος του ΟΛΠ. Διεκδικούμε τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων από το μνημονιακό μόρφωμα ΤΑΙΠΕΔ στην αρμόδια για τη χάραξη της εθνικής λιμενικής πολιτικής Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ν.Α. Ευρώπης αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων στη χώρα μας, το βασικό κρίκο σύνδεσης των νησιών μας με την ενδοχώρα και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση λειτουργίας της ιστορικά μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της χώρας.
Διεκδικούμε δυναμικά το δημόσιο λιμάνι και δίνουμε μια ιστορική μάχη που θα επηρεάσει τη ζωή και την εργασία όλων μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα Μνημόνια


Η Πρόεδρος

Ζωή Πεντότη

Ο Γενικός Γραμματέας

Τρύφωνας Γρυπαίος